Najlepsze pierogi ……

Najlepsze   pierogi na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski podczas XVIII Festynu w Krainie Pierogów w Bychawie.

Nagroda dla Bychawskiego Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych.

Bychawa słynie  od dawna z pierogów.  Gospodynie  robią je  w  w różnych smakach. Te najpopularniejsze to : z serem i ziemniakami tzw. ” ruskie” oraz z kapustą i grzybami oraz  z kaszą gryczaną lub jaglaną z serem

Corocznie w maju Bychawa   świętuje od 18 lat  dzień pierogów.

W tym roku  pierogi z kapustą-mięsem i grzybami  wykonane przez panie z naszego  stowarzyszenia zostały uznane w konkursie jako najlepsze.

  a tak lepiłyśmy  najlepsze pierogi. …..

…….. ładne, równe – koniecznie z falbanką.

 

Bardzo   jest nam miło że doceniono pierogi przez nas wykonane  i cieszymy się że smakowały.

Zarząd dziękuje  wszystkim paniom ze stowarzyszenia za ogrom pracy i wielkie  zaangażowanie przy  organizacji  tego przedsięwzięcia.

Dziękujemy także  sponsorom tj. : Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w  Bychawie  Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Bychawie,  Firmie „Juella” – Elżbiecie i Jerzemu Maciąg z Bychawy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *