Najlepsze pierogi na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski podczas XVIII Festynu w Krainie Pierogów w Bychawie.
Nagroda dla Bychawskiego Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych.
Bychawa słynie od dawna z pierogów. Gospodynie robią je w w różnych smakach. Te najpopularniejsze to : z serem i ziemniakami tzw. ” ruskie” oraz z kapustą i grzybami oraz z kaszą gryczaną lub jaglaną z serem
Corocznie w maju Bychawa świętuje od 18 lat dzień pierogów.
W tym roku pierogi z kapustą-mięsem i grzybami wykonane przez panie z naszego stowarzyszenia zostały uznane w konkursie jako najlepsze.
a tak lepiłyśmy najlepsze pierogi. …..
…….. ładne, równe – koniecznie z falbanką.
Bardzo jest nam miło że doceniono pierogi przez nas wykonane i cieszymy się że smakowały.
Zarząd dziękuje wszystkim paniom ze stowarzyszenia za ogrom pracy i wielkie zaangażowanie przy organizacji tego przedsięwzięcia.
Dziękujemy także sponsorom tj. : Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Bychawie Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Bychawie, Firmie „Juella” – Elżbiecie i Jerzemu Maciąg z Bychawy.